Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Ceață persistentă la Cluj! Peste 4.000 de pasageri afectați pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”

Meteorologii susțin că ceața va persista încă două zile la Cluj. Fenomenul meteorologic a dat peste cap traficul aerian din oraș. Peste 4.000 de pasageri au fost afectați de întârzierea sau anularea curselor de pe Aeroportul din Cluj.

„Cel puțin încă două zile sigur va mai fi ceață. Menținându-se zilele senine, noaptea aerul rece a coborât în zonele depresionare, în zonele de vale, și s-a cantonat acolo. Și având în vedere că zilele sunt din ce în ce mai scurte, soarele nu a reușit să încălzească solul în zonele joase în așa măsură încât să încălzească acea masă de aer rece din zona văilor. Și atunci, de la o zi la alta, acesta răcindu-se tot mai tare s-a creat acea inversiune termică, sus la munte foarte cald, am avut la Băișoara ieri 14 grade, iar jos, la Cluj, am avut maxime de 4 grade. Și această inversiune ține în viață ceața”, a explicat, pentru EBS Radio, Narcis Maier, șeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meteorologic Transilvania Nord.

Potrivit acestuia, temperaturile vor redeveni pozitive la Cluj începând de joi dimineață.

Trafic perturbat pe aeroport

Mai multe curse aeriene externe și interne au avut întârzieri în această dimineață, fiind afectate de ceața de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Este vorba de cursele spre și dinspre București și Istanbul. Întârzierile au depășit, pentru unele zboruri, o oră.

„La 9.45 trebuia să decoleze avionul. Și la cât pleacă? La 12.40, deocamdată”, a declarat o femeie care urma să zboare spre Istanbul. „Am fost informați că nu pleacă. Peste două-trei ore ne-au spus, dar nu știm nimic sigur”, susține o altă clujeancă.

„Avem zbor direct Istanbul-Havana. Și zborul de la Istanbul e la ora 2.05, la noapte. În mod normal am fi avut 14 ore, acum avem mai puține, deci deocamdată noi nu suntem speriați”, a spus o altă pasageră care călătorește spre Cuba.

Ceața a afectat și în weekend activitatea aeroportului clujean. Potrivit directorului David Ciceo, peste 4.000 de oameni au fost afectați de întârzierea sau anularea curselor.

Sursa foto: Facebook/Aeroportul Internațional Cluj-Napoca

X
X
X