CFR Cluj a dat cei mai mulți jucători în echipa ideală a turului Ligii 1, anunțată de LPF

Liga Profesionistă de Fotbal a făcut publică echipa ideală a turului Ligii 1. Cei mai mulți provin de la CFR Cluj, 4, în timp ce vicecampioana FCSB dă doi fotbaliști.

Potrivit LPF, cel mai bun portar este Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 30 de ani / 9 jocuri), care i-a ajutat pe feroviari să aibă cea mai bună apărare, cu numai nouă goluri încasate, dintre care doar cinci au fost primite de portarul lituanian.

Apărătorii echipei ideale sunt Ousmane Viera (Sepsi OSK / 31 de ani / 12 jocuri), Paulo Vinicius (CFR Cluj / 34 de ani / 11 jocuri) și Iulian Cristea (Gaz Metan / 24 de ani / 13 jocuri). Despre Vinicius, realizatorii echipei ideale spun că „experienţa sa se vede de fiecare dată în teren, prin plasamentul foarte bun şi modul cum tratează fiecare duel”.

Ianis Hagi (Viitorul / 20 de ani / 11 jocuri), Damjan Djokovic (CFR Cluj / 28 de ani / 11 jocuri), Alexandru Cicâldău (U Craiova / 21 de ani / 12 jocuri) și Florinel Coman (FCSB / 20 de ani / 13 jocuri) sunt mijlocașii echipei ideale. Djokovic a dat în tur două pase decisive și „a fost cel care a dirijat jocul ardelenilor de la centrul terenului”.

Și în ceea ce privește atacanții, CFR Cluj a dat un jucător în echipa ideală. Este vorba de George Ţucudean (CFR Cluj / 27 de ani / 12 jocuri). Acesta „a marcat opt goluri care le-au adus clujenilor 11 puncte. A ajuns la 54 de reuşite în 166 de meciuri disputate pe prima scenă, toate din acţiune”. Ceilalți atacanți sunt Harlem Gnohere (FCSB / 30 de ani / 11 jocuri) și Alexandru Mitriţă (U Craiova / 23 de ani / 12 jocuri).

Cel mai bun antrenor al primei părți a campionatului este Davis Mangia, de la Craiova.

Sursa foto: Facebook/CFR1907

Ne poți asculta și aici: