CFR Cluj, campioana României, are al doilea lot ca valoare din Liga I

Echipa CFR Cluj a încheiat anul pe primul loc, dar are al doilea lot ca valoare în Liga I de fotbal.

La acest capitol, campioana României este depășită de FCSB. Lotul bucureștenilor este evaluat de transfermarkt.com la 25,75 de milioane de euro, în timp ce echipa CFR-ului este cotată la 24,58 de milioane de euro.

Potrivit aceleiași surse, cel mai valoros jucător al clujenilor este George Țucudean, golgheterul României, care este evaluat la 2,5 milioane de euro.

Cristian Manea, cotat la 2,2 milioane de euro, respectiv Giedrius Arlauskis, căpitanul Mario Camora și Billel Omrani, cotați la câte 1,5 milioane de euro, sunt următorii în lista celor mai valoroși fotbaliști feroviari.

Cei mai valoroși jucători din Liga 1 sunt Alexandru Mitriță, de la Universitatea Craiova – 3 milioane de euro, Dennis Man, FCSB – 2,7 milioane de euro, respectiv Harlem Gnohere și George Țucudean – câte 2,5 milioane de euro.

Liga 1 ocupă doar poziția a 18-a din Europa, ca valoare cumulată a loturilor echipelor, totalizând aproximativ 174 milioane de euro. Prima divizie națională este devansată de campionate precum cele din Scoția, Austria sau Elveția, dar depășește primele eșaloane din Serbia, Danemarca, Polonia ori Croația.

Sursa foto: Facebook/cfr1907

Te-ar mai putea interesa

X
X
X