CFR Cluj se pregătește de preliminariile Champions League. Dan Petrescu: „E clar că trebuie să întinerim lotul”

Fanii echipei de fotbal CFR Cluj visează deja la grupele competițiilor europene.

Suporterii au umplut duminică seară arena din Gruia și au savurat câștigarea celui de-al cincilea titlu din istoria clubului. Susținătorii echipei așteaptă însă transferuri importante pentru ca echipa să aibă un parcurs mai lung în Europa, după ce anul trecut a fost eliminate de Dudelange.

Parcursul scurt în Europa al CFR-ului de anul trecut a fost cauzat și de azhiciții neinspirate, făcute după plecarea sa, spune antrenorul Dan Petrescu. Bugetul de achiziții este însă limitat, a subliniat tehnicianul.

„Trebuie să alegem atent, să luăm jucători de valoare, dar în același timp, din păcate trebuie să luăm jucători liberi de contract, pentru că asta e problema, nu avem bani de jucători. Cu muncă, cu disciplină, cu echilibru, se poate realiza orice. Dar e clar că trebuie să întinerm lotul. În primul meci în Cupele Europene, titulari vor fi aceeași ca la ultimul meci pentru că e greu să găsești jucători mai buni și liberi de contract. Dar noi sperăm și vom căuta în continuare”, a spus Dan Petrescu.

În viitorul sezon CFR Cluj va avea de trecut patru tururi preliminarii pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Clujenii nu vor fi cap de serie și pot întâlni, încă din primul tur, adversari puternici precum Steaua Roșie Belgrad, Celtic Glasgow sau Bate Borisov.

Ovidiu Cornea