CLUJ | 37 de cluburi sportive vor primi finanțare de la bugetul local

Structurile sportive vor primi, în sfârșit, alocările de la bugetul local pentru anul în curs. Peste 9 milioane de lei vor primi acestea de la Primăria clujeană.

Cei mai mulți bani, 2,8 milioane de lei, vor merge către Clubul de fotbal Universitatea Cluj, Clubul Sportiv Universitatea va primi 2,4 milioane de lei, iar echipa de baschet U-BT aproape 1,4 milioane de lei.

Campioana României, CFR Cluj, va primi o finanțare mai mică, de numai 85.000 de lei.

Din cauza pandemiei de Covid-19, autoritățile au ales să finanțeze 37 de structuri sportive, cu 11 mai puțin decât a fost stabilit inițial.

„Avem destul de multe cluburi care au solicitat bani și care pot să-și desfășoare activitățile. Alocăm și pentru CFR și pentru clubul Voința. Am încercat să putem ajuta și să susținem sportul pentru că, dacă tot discutăm de sănătate, consider ca prin sport aveam mai puține probleme de sănătate și este mai ușor să previi decât să tratezi. De aceea consider că este important să facem alocări și pe sport la fel cum am făcut-o și în anii trecuți. Discutăm de alocări pe sport, pe sănătate, pe culte, pentru că fiecare componentă face parte din viața noastră și trebuie să fim o municipalitate a tuturor clujenilor, și a celor care se duc la biserică și a celor care trebuie să se trateze, și a celor care vor să facă sport sau să aibă parte de cultură. Prin asta cred că avem unitate și forță, în condițiile în care toate aceste elemente sunt finanțate. Sunt câteva ajustări pentru că bugetul nu mai este același ca și anul trecut”, a declarat la EBS Radio, viceprimarul Dan Tarcea.

 

Sursa foto: Facebook/U-BT

 

Ne poți asculta și aici: