Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

CLUJ | A fost semnat contractul pentru amenajarea primei străzi smart din România

Undă verde pentru amenajarea străzii smart din cartierul Mărăști. Primăria clujeană a semnat contractul pentru proiectarea și realizarea lucrărilor de modernizare a străzii Molnar Piuariu.

Aici se vor extinde spațiile pietonale și vor fi mai multe sisteme inteligente de iluminat, respectiv de irigare. Proiectarea va dura două luni, după care vor începe efectiv lucrările.

„Acolo ne propunem reorganizarea străzii, prin eliminarea diferențelor de nivel între spațiul pietonal și spațiul pe care este permisă circulația automobilelor. Vor fi reorganizate intersecțiile, plantați arbori, dar vor fi și elemente de smart city, cum ar fi bănci cu prize pentru încărcarea telefoanelor mobile, sistem de iluminat cu tehnologie Led, cu telegestiune, care poate fi controlat de pe o aplicație de pe telefonul mobil. Stâlpii de iluminat vor fi dotați cu Wi-Fi pentru a putea asigura internet în spațiul public”, a declarat pentru EBS Radio, directorul de dezvoltare al Primăriei clujene, Ovidiu Cîmpean.

Lucrările, care ar urma să înceapă în toamnă, se vor realiza pe tronsoane, pentru a nu crea blocaje în trafic și urmează să fie finalizate în primăvara anului viitor.

Ovidiu Cornea

X
X
X