Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

CLUJ | Franța vrea să revină în topul preferințelor tinerilor români care își doresc să studieze în străinătate

Franța își dorește să redevină preferata studenților români care vor să studieze în străinătate. Asta și pentru că firmele franceze din România au nevoie de angajați care să cunoască bine această limbă.

Sursa foto: pixabay

Pentru a-i ajuta pe tineri să se decidă, Institutul Francez din România a organizat o Caravana a studiilor care a ajuns, timp de o lună, la peste 2.000 de elevi și studenți români din 19 orașe.

Mobilitatea de studii este o expresie a spiritului european și le crește studenților posibilitatea de angajare în viitor.

„Franța este o țară foarte primitoare pentru studenții străini. Credem că în acest fel putem construi Europa împreună. Nu promovăm doar studiile în Franța, ci și filierele francofone care există în România, chiar și la Cluj. Este important acest lucru pentru noi pentru că există și multe companii care caută angajați care vorbesc limba franceză. Acest lucru aduce mai multe oportunități și asta dorim să le oferim tinerilor români”, a spus Michelle Ramis, ambasadoarea Franței în România, care s-a aflat la Cluj-Napoca în acest weekend.

Michelle Ramis, ambasadoarea Franței în România, a spus la Cluj că mobilitatea de studii este o expresie a spiritului european.

Franța este principalul partener al României în domeniul universitar și în cel al cercetării. Potrivit datelor Ambasadei Franței în România, 600 de acorduri de parteneriat există între cele două state. Pe de altă parte, peste 9.200 de firme cu capital francez funcționează în România, Franța fiind pe locul 6 în topul investitorilor străini.

Ovidiu Cornea

X
X
X