Cluj-Napoca va găzdui Campionatul Mondial de Baschet Feminin U17 în 2020

Cluj-Napoca va găzdui în 2020 întrecerile FIBA U17 Women Basketball World Cup. este pentru prima dată când Federația Română de Baschet a fost desemnată să organizeze o competiție mondială în țara noastră.

Decizia a fost luată în cadrul FIBA Central Board. „Vă felicităm oficial pentru obținerea dreptului de organizare a FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020, ca urmare a deciziei FIBA Central Board”, se arată în adresa oficială primită de Federația Română de Baschet.

Meciurile vor fi găzduite de Sala Polivalentă „BT Arena” și Sala Sporturilor „Horia Demian”. La competiție vor participa 16 echipe din întreaga lume, iar meciurile se vor disputa în perioada 15-23 august. Numele echipelor calificate la cea de-a VI-a ediție a FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020 vor fi aflate în această vară, după derularea competițiilor continentale de cadete din Europa, Africa, Asia/Oceania, America de Nord și America de Sud.

„Astfel, după ce România a organizat anual, începand cu 2006 și până în prezent, competiții europene juvenile, dar și grupele EuroBasket Women 2015 și EuroBasket 2017, de această dată, în premieră, țara noastră va fi gazda unei competiții mondiale, decizia FIBA Central Board fiind și o confirmare a faptului că România a fost la înălțime din punct de vedere organizatoric la evenimentele precedente”, susțin reprezentanții FRB.

Primele cinci ediții ale FIBA U17 Women Basketball World Cup s-au desfășurat în Franța (2010), Olanda (2012), Cehia (2014), Spania (2016) și Belarus (2018), iar medaliile de aur au fost cucerite de patru ori de naționala SUA și o singură dată de naționala Australiei.

Sursa foto: Federația Română de Baschet

Ne poți asculta și aici: