Clujenii pot plăti online abonamentele de parcare pentru zona 2

Începând de astăzi, clujenii nu vor mai fi nevoiți să stea la coadă pentru a plăti un abonament de parcare pentru zona 2. Acestea vor putea fi achiziționate online și se va genera și un cod QR care trebuie afișat în parbrizul autoturismului.

Noua procedură este disponibilă pe site-ul Primăriei. Persoanele care doresc să încheie online abonament de parcare pentru zona 2 trebuie să completeze toate câmpurile solicitate și să bifeze faptul că au înțeles că pentru mașinile înmatriculate pe persoană juridică abonamentul va fi încheiat obligatoriu pe persoană juridică. În caz contrar, abonamentul va fi anulat. Pasul următor este efectuarea plății. După confirmarea acesteia, se va primi pe e-mail abonamentul și factura, arată reprezentanții Primăriei.

Prețul unui abonament de parcare în zona 2 pentru persoanele fizice este de 100 de lei pe lună, iar pentru cele juridice de 140 de lei pe lună.

Abonamentul va fi valabil cel mai devreme începând din ziua următoare finalizării procedurii online. De asemenea, cei care doresc au opțiunea de a solicita trimiterea unui e-mail înainte de expirarea valabilității abonamentului astfel încât acesta să poată fi rînnoit la timp.

Mai mult, pentru a ușura munca Poliției locale se generează și un cod QR care trebuie afișat în parbrizul autoturismului. De asemenea, Poliția locală poate verifica și după numărul de înmatriculare dacă pentru un anumit autoturism a fost încheiat abonament de parcare.

Codul QR afișat pe parbrizul mașinii. Foto: Facebook/Emil Boc.

În luna ianuarie 2019 au fost făcute 2.300 de abonamete de parcare pentru zona 2.

X
X
X