Clujenii pot să scape de hainele pe care nu le mai poartă și să facă, în același timp, o faptă bună

Articolele de îmbrăcăminte pe care nu ni le mai dorim în garderobă, dar sunt într-o stare bună, pot reprezenta obiectul unei fapte bune.

Acestea pot fi donate la magazinul unei asociații din Cluj, care sprijină copiii cu probleme oncologice.

Fiecare produs donat este pus în vânzare, iar banii strânși sunt folosiți pentru medicamente și programe educaționale.

„Ne-am gândit la o modalitate prin care comunitatea să fie parte, să ne fie de ajutor în acest demers și așa am creat magazinul caritabil. Oamenii pot să aducă lucruri care lor le-ar plăcea să le găsească într-un magazine de acest fel, să fie curate, să aducă bucurie. Hainele sunt preluate de oamenii noștri și puse spre vânzare la prețuri modice, iar banii îi transferăm în serviciile noastre de suport. Practic fiecare obiect donat este transferat într-o faptă bună pentru copiii și adolescenții bolnavi de cancer”, spune Oana Rusu, reprezentantul Asociației Little People.

Clujenii se bucură că pot, în acest fel, să facă o faptă bună.

„Cred că este o idee excelentă, pentru că deschide inima oamenilor, în sensul în care nu sunt centrați doar spre ei. Oricum avem din plin haine, așa că putem face o bucurie”, spune o clujeancă.

„O inițiativă bună, cred că aș fi interesată să merg acolo, mi-ar fi mai ușor”, a spus și o tânără.

Pe lângă haine, oamenii mai pot dona jucării sau obiecte decorative. Magazinul asociației se află în centrul comercial Sigma Shopping Center și este deschis de luni până vineri între orele 10.00 și 20.00, iar sâmbata între 10.00 și 14.00.

Ioana Pîrlea

Sursa foto: Little People