Clujenii vor avea un nou parc de agrement, pe dealul Sfântul Gheorghe. 5 milioane de euro vor fi cheltuiți pentru amenajarea terenului de 20 de hectare

Un nou parc de agrement va fi amenajat în zona de nord a orașului. Investiția se ridică la 5 milioane de euro, fonduri europene.

 

Parcul urmează să fie realizat la capătul bulevardului Muncii, în apropierea fostei zone industriale, pe dealul Sfântul Gheorghe, a cărui vegetație se află în stare de degradare.

Consiliul Local a aprobat astăzi studiul de fezabilitate și planul urbanistic zonal pentru trecerea în intravilan a unei suprafețe de 18 hectare de teren.

Proiectul, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, va fi finanțat din bani europeni.

„Vor fi amenajări asemănătoare unui parc urban, vor fi plantați peste 1.500 de arbori cu balot, vor fi amenajate alei, atât de macadam, cât și pavate, iluminat public și mobilier urban specific parcurilor”, a declarat Ovidiu Cîmpean, directorul de dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca.

Tot astăzi, consilierii locali au aprobat documentația și indicatorii economici pentru modernizarea a trei zone de pe malurile Someșului, proiectul fiind în valoare de 30 de milioane de euro.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa