Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Clujenii vor fi consultați cu privire la unele scutiri și facilități fiscale acordate datornicilor

Un proiect de lege privind modificările de lege care privesc unele scutiri și facilități fiscale acordate datornicilor se află în dezbatere publică pe site-ul ANAF.

Un alt proiect, cu privire la efectuarea popririi electronice se află în dezbatere publică, în timp ce un al treilea act normativ, care vizează procedura medierii în cazul datornicilor, a intrat recent în vigoare.

Facilitățile fiscale vizează două categorii de datornici, între care se află și cei cei care au restanțe de plată de peste un milion de lei.

„Sumele respective vor fi oarecum eșalonate pe șapte ani, față de cinci ani cât prevede în momentul de față Codul de Procedură Fiscală, cu exonerare de la executare silită și de la penalități, dobânzi. Mai există o categorie, a celor care nu au datorii atât de mari și aceia pot beneficia de anularea obligațiilor fiscale accesorii, dobânzi penalități. Obligațiile anului în curs trebuie plătite la zi”, a explicat Roxana Lăpușanu, șefa serviciului de asistență a contribuabililor din cadrul Administrației de Finanțe a Județului Cluj.

Contribuabilii din Cluj vor putea primi lămuriri, dar vor putea face și sugestii cu privire la proiectele în dezbatere publică într-o întâlnire organizată de către Direcția Finanțelor Cluj joi de la ora 12.00, în Aula Facultății de Științe Economice din cartierul Gheorgheni.

Ovidiu Cornea

X
X
X