Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Clujul a aderat la Alianța pentru coeziune. Emil Boc: „Obiectivul este să ne menținem talentele acasă”

#CohesionAlliance este o coaliție a părților care consideră că politica de coeziune a Uniunii Europene trebuie să rămână, în continuare, unul din pilonii viitorului uniunii.

Primarul Emil Boc a semnat adeziunea la Alianța pentru coeziune – #CohesionAlliance – la finalul celei de a 22-a întâlniri a Comisiei COTER, care a avut loc la Cluj-Napoca.

Alianța a fost creată prin cooperarea între principalele asociații europene de orașe și regiuni și Comitetul European al Regiunilor. Prin aceasta se solicită ca bugetul UE de după 2020 să consolideze politica de coeziune, să o facă mai eficientă, mai vizibilă și mai accesibilă pentru toate regiunile Uniunii Europene.

„Politica de coeziune este cea mai importantă realizare a Uniunii Europene și este datoria noastră, ca lideri locali, de a-i promova valorile.  Am aderat la această Alianță pentru coeziune pentru că trebuie să ne concentrăm mai mult pe proiecte, să valorificăm cât mai mult eforturile de simplificare instituite de Comisie. Obiectivul este să ne menținem talentele acasă, iar românii care au plecat să se întoarcă în România. Ei reprezintă o resursă umană valoroasă, resursă care va ajuta decisiv la modernizarea României. Avem cea mai proeuropeană generație de tineri din UE, iar politica de coeziune asigură viitorul tinerilor în Uniunea Europeană. Politica de coeziune poate apropia standardele de viață din Uniunea Europeană, prin dezvoltare și prosperitate. La fel, contribuie la diminuarea șomajului”, a spus primarul Emil Boc.

O treime din bugetul Uniunii Europene merge pe politica de coeziune, care reduce disparitățile regionale, creează locuri de muncă, deschide noi oportunități de afaceri și caută soluții pentru probleme globale majore, precum schimbările climatice și migrația.

La Alianța pentru coeziune au aderat până în prezent 109 orașe și județe, 118 regiuni, 46 de asociații naționale ale orașelor și regiunilor, 35 de asociații europene și mai sunt și 8.740 de semnatari individuali.

X
X
X