Clujul își face strategia pentru următorul deceniu

Clujul își pregătește strategia de dezvoltare pentru următorii zece ani.

Consilierii locali au aprobat în prima ședință din acest an o hotărâre privind încheierea unui acord de prestări servicii între municipiu și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea documentului. Contractul are o valoare de 810.000 de euro, a explicat primarul Emil Boc.

„Prețul este sub cel oferit de alte municipalități din România și se încadrează în limitele acordului cu Banca Internațională. Pe de-o parte continuăm dimensiunea strategică a orașului, pe de altă parte încercăm să putem aduce cele 400 de milioane de euro antamate în municipiu și în zona metropolitană și să realizăm această strategie cu cei mai buni de pe piață”, a declarat primarul Emil Boc.

Strategia cuprinde aspecte şi elementele cheie care ar putea contribui la dezvoltarea infrastructurii sau economiei. Astfel, documentul va include rapoarte privind planificarea și gestionarea investițiilor de capital, o analiză a cererii și ofertei de locuințe, dar și date despre dezvoltarea zonei metropolitane. Specialiștii vor identifica și domeniile care au nevoie de finanțare din bani europeni și vor pregăti portofoliul de proiecte.

 

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: