Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

CNAS: Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită de la cinci la şapte ani

Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită de la cinci la şapte ani, anunță reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate (CNAS).

„Asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați”, anunţă Casa Naţională de Asigurări în Sănătate, printr-un comunicat.

„De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate”, mai spun reprezentanții CNAS.

Totodată, calitatea de asigurat poate fi verificată și pe site-ul CNAS, în secțiunea „Servicii” – „Verificare asigurat” sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

X
X
X