Colegiul „Edmond Nicolau” din Mănăștur va fi desființat. În clădire vor învăța elevi de la o altă școală din oraș

Un liceu din cartierul Mănăștur va fi desființat. Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” va fi absorbit, începând din următorul anul școlar, de Colegiul de Telecomunicații.

Mutarea este cauzată de numărul redus de elevi de la „Edmond Nicolau”, unde în prezent funcționează doar cinci clase, în învățământul de zi, cu un total de aproximativ 150 de elevi.

În clădirea colegiului vor fi mutate, din anul școlar viitor, opt clase de la Școala „Iuliu Hațieganu”, potrivit inspectorului școlar Valentin Cuibus.

„Din cauza scăderii numărului de copii de la Edmond Nicolau în ultimul timp, s-a ajuns ca unitatea de învățământ să nu mai îndeplinească condițiile legale de funcționare, respectiv să aibă 300 de copii. Atunci s-a unit cu altă școală, Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior, care are același profil, deci profesori de aceleași specialități și care are și spații disponibile”, a declarat pentru EBS Radio, Valentin Cuibus, șeful inspectoratului Școlar Cluj.

Inspectoratul Școlar a plănuit și comasarea Liceului Economic, cu Colegiul Tehnic „Napoca”. În cele din urmă, inițiativa a fost abandonată, pentru că nici părinții, dar nici cadrele didactice de la Liceul Economic nu au dorit acest lucru.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: