Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Comisia Europeană: Procedura de revocare a procurorului general generează preocupări

Procedura de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, propusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, generează preocupări, transmit reprezentanții Comisiei Europene.

„Comisia Europeană, alături de alţi parteneri internaţionali şi de statele membre au evidenţiat în mod repetat că independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea acestuia de a combate eficient corupţia au o importanţă majoră. După procedura împotriva şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie de acum câteva luni, procedura împotriva procurorului-general generează preocupări. Procedurile solide şi indendente pentru revocarea şi numirea procurorilor de rang înalt au fost permanent un element-cheie în recomandările noastre. Comisia va aborda situaţia generală din România în următorul raport MCV, pe 13 noiembrie”, potrivit unui răspuns al unui purtător de cuvânt al CE, citat de Mediafax.

Reacția oficialor Comisiei Europene vine în contextul în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr.

Sursa foto: ec.europa.eu

X
X
X