UPDATE Covid-19 | 433 de cazuri în România. Au fost înregistarete și trei decese

UPDATE. În România au fost înregistarte trei decese la pacienți care erau infectați cu Covid-19.

UPDATE

În această seară s-a înregistrat încă un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. Este confirmat pozitiv la Covid-19 în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, arată reprezentanții Ministerului Sănătății.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente, respectiv diabet și hipertensiune arterială.

În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Duminică, la ora 13.00. în România erai înregistrate 433 de cazuri de infecția cu Covid-19. De asemenea, 64 de pacienți au fost vindecați și externați.

Cei mai mulți bolnavi au vârste cuprinse între 30 și 49 de ani.

Primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României a fost confirmat în această dimineață. Este vorba de un pacient în vârstă de 67 de ani confirmat cu Coivid-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal, arată reprezentanții Grupului de Comunicare Strategia.

UPDATE

Potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, al doilea pacient care a decedat, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” din București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu Covid – 19. Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate. Dintre acestea, 47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași.

De la ultima informare transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul. Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 129 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 520 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 43 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus: 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia și unul în Franța. De la începutul epidemiei de Covid-19 și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Situația privind infectarea cu coronavirus la nivel european și global

Până la data de 21 martie 2020, au fost raportate 121.061 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția și Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Ne poți asculta și aici: