Covid-19 | Amendă pentru un clujean care nu a respectat termenii izolării la domiciliu

Un bărbat din Câmpia Turzii a fost sancționat de autorităţi pentru că a ieşit din casă, deşi era izolat la domiciliu. Acesta a fost amendat cu 10.000 de lei.

Toți cei care nu respectă prevederile și măsurile impuse de autorități riscă să primească amezi. În plus, pe numele acestora ar putea fi deschise și dosare penale dacă îmbolnăvesc, cu știință, alte persoane.

„Cei aflați în izolare la domiciliu e important de reținut că sunt monitorizați extrem de riguros de către cei de la Inspectoratul județean de Poliție, Inspectoratul județean al Jandarmeriei, Unitățile Administrativ Teritorialte prin Poliția Locală și personalul din Primării și medicii de familie. În situația în care vom constata orice fel de abatere, cu siguranță vom aplica sancțiunea maximă, respectiv amendă de 20.000 de lei și, dacă este cazul, dosar penal pentru încălcarea articolului 352 cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

La nivel național numărul îmbolnăvirilor cu noul tip de coronavirus ajunsese, la amiază, la 64.

A fost confitmat și primul caz diagnosticat în judeţul Cluj. Este vorba de o femeie în vârstă de 33 ani, care lucra în Trentino, Italia și care s-a întors în țară la începutul acestei săptămâni. Aceasta a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Imediat după confirmarea cazului, Direcţia de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili persoanele cu care femeia a avut contact de la întoarcerea în ţară.

La spitalul din Cluj-Napoca mai sunt internate încă cinci persoane din alte județe care au fost infectate cu Covid-19.

Informați-vă corect

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: