Crește numărul deceselor cauzate de Covid-19

În România s-au înregistrat 13 decese la persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, 144 de cazuri noi de infecție cu Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Potrivit Ministerului Sănătății, în această dimineață a fost înregistrat cel de al 13-lea deces.

Este vorba despre o femeie din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani tranferată în seara zilei de 24.03.2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21.03.2020.

Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

Printre cei care au pierdut lupta cu boala se află și în bărbat de 59 ani, pacient la Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.

UPDATE

Pe teritoriul României au fost confirmate până miercuri un număr de 906 cazuri de persoane infectate cu Covid–19. De la ultima raportare au fost confirmate 144 de cazuri noi.

86 de pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați din spital până acum. Este vorba de 53 de pacienți de la Timișoara, 23 de la București, 6 de la Craiova, 2 de la Constanța și câte unul la Cluj și la Iași.

Sunt și 13 decese din cauza COVID-19, toate cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău.

La secțiile ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

În România sunt în carantină instituționalizată 6.016 persoane, iar alte 100.199 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Până miercuri, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

Tot până meircuri, au fost întocmite 167 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane pentru fals în declarații.

 

Ne poți asculta și aici: