Cristi Dulca, despre șansele naționalei Under 21 la Euro: „Atuul nostru este forța grupului. Jucătorii evoluează constant la seniori”

România are șansa să debuteze cu un rezultat pozitiv la Campionatul European de fotbal under 21 din Italia și San Marino.

Asta crede fostul selecționer al naționalei de tineret a României, clujeanul Cristi Dulca. El consideră că aplicarea regulii jucătorului Under 21 în Liga I a adus un plus naționalei de tineret, întrucât tinerii fotbaliști au ocazia să evolueze constant la seniori.

 „Având șansa de a juca cu Croația, putem produce surpriza, iar în funcție de meciul dintre Anglia și Franța se va decide și cine va merge mai departe. Va fi un meci dificil, este un turneu final, dar am încredere, pentru că este o echipă formată din jucători care joacă în mod constant în Liga I, dar și în străinătate. Și fiul meu Marco a jucat șapte meciuri în aceste calificări și chiar am stat de multe ori de vorbă cu el și mi-a spus că atuul este unitatea de grup, în primul rând”, a declarat pentru EBS Radio Cristi Dulca.

Chiar dacă fiul său, Marco Dulca, a ratat prezența la Euro, pe fondul unei accidentări, cei doi le țin pumnii tricolorilor.

„Sunt dezamăgit și eu, dar și Marco, că nu face parte din lot, cu atât mai mult că a evoluat în 7 jocuri, a avut o accidentare care l-a scos pentru perioadă din circuit. Și-a revenit, e foarte încrezător, e tânăr, nu s-a oprit fotbalul cu acest Campionat European, dar ne-ar fi plăcut și mie și lui, să fie acolo. Oricum, le ținem pumnii și le urăm baftă, ne-am bucura să meargă mai departe și să fim tot timpul acolo, în lumina reflectoarelor”, a mai spus fostul internațional Cristi Dulca.

România întâlneșete în această seară, de la ora 19.00, Croația, în primul ei meci de la Campionatul European Under 21. Din grupă mai fac parte Anglia și Franța.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: