Oficial: Dan Petrescu revine la CFR Cluj. Tehnicianul a semnat un contract pe trei ani cu echipa din Gruia

Managerul sportiv al campioanei României, Bogdan Mara, a confirmat venirea antrenorului Dan Petrescu pe banca tehnică a echipei CFR Cluj. „Suntem bucuroși să vă anunțăm că Dan Petrescu, antrenorul care a cucerit ultimul titlu de campioană cu CFR Cluj, revine pe banca echipei noastre! Petrescu a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu formația campioană”, au anunțat reprezentanții clubului.

„Am ajuns la un acord cu Dan Petrescu, urmează să semneze un contract cu CFR Cluj, va fi noul nostru antrenor. Nu pot să vă dau detalii legate de durata contractului până nu semnează. Vom anunța printr-un comunicat de presă. Important este că va fi antrenorul nostru și va sta pe banca de la următorul meci”, au fost cuvintele lui Bogdan Mara, citat de Mediafax.

Astfel, Dan Petrescu este al patrulea antrenor care vine la echipa CFR Cluj în acest sezon.

Campioana României a început campionatul cu Edi Iordănescu, căruia nu i s-au dat prea multe minute oficiale pe banca din Gruia. A câștigat Supercupa României, dar după prima etapă din Liga 1 Betano a fost demis, iar în locul lui a venit portughezul Antonio Conceicao. Și tehnicianul lusitan a fost demis, locul lui a fost ocupat de Alin Minteuan, care a înregistrat numai victorii la CFR, patru în campionat și una în Cupa României.

Alin Minteuan, cel care a antrenat până acum CFR Cluj, va fi secundul lui Dan Petrescu.

„În sezonul 2017-2018, cu Dan Petrescu antrenor, echipa noastră a câștigat cel de-al 4-lea titlu de campioană din istorie și a avut un sezon de excepție, bifând 23 de victorii, 10 egaluri și doar 3 înfrângeri. Sub comanda sa, CFR nu a suferit nicio înfrângere în play-off, performanţă reuşită în premieră în Liga 1 și a bifat 22 de partide fără gol primit în întreg sezonul, o cifră fantastică pentru campionatul României. De asemenea, în sezonul 2017-2018, echipa noastră a terminat campionatul neînvinsă pe teren propriu, cu 13 victorii și cinci remize”, susțin reprezentanții clubului într-un comunicat.

Antrenorul Dan Petrescu, în vârstă 51 de ani, revine la Cluj, echipă pe care a ajutat-o să devină campioană în sezonul trecut. După plecarea din Gruia, Petrescu a ajuns în China, la formația Guizhou Zhicheng.

Următorul meci oficial al CFR Cluj este programat în 30 martie, pe teren propriu, împotriva formației Astra Giurgiu.

Ne poți asculta și aici: