Direcția Silvică din Cluj nu mai vinde, din acest an, brazi de Crăciun

Din acest an, Direcția Silvică din Cluj nu mai comercializează brazi de Crăciun. Instituția va scoate la vânzare doar molizi argintii în ghivece și numai la cerere.

Molizii vor putea fi cumpărați începând de săptămâna viitore din Dezmir sau Dej. „Noi vom comercializa anul acesta doar la ghivece, în cantități mici, în limita comenzilor, și din confiscări, altceva nu comercializăm. Pentru că nu am făcut culturi speciale, noi vom vinde doar în ghivece ca să nu tăiem pădurile”, a declarat, pentru EBS Radio, Dorel Oros, directorul Direcției Silvice din Cluj.

„Avem de câțiva ani brad artificial. E puțin mai comod așa, nu e foare mare mizerie după bradul respectiv și ce rost are să tăiem copacii?”, spune o studentă. „Sunt ecologist convins. Dacă iau, iau ori de-ăla artificial, ori ceva la ghiveci să poată fi plantat”, susține un tânăr. „Am un brad artificial. Nu miroase, nu trebuie să caut în fiecare an, e mai ușor. Deci nu cumpăr unul natural”, a precizat o clujeancă.

Prețurile molizilor din ghivece sunt cuprinse între 60 și 120 de lei, în funcție de dimensiuni. După sărbători, brazii se pot ține afară în aceleași ghivece, iar reprezentanții Direcției Silvice recomandă replantarea acestora începând cu sfârșitul lunii februarie.

Clujenii își pot cumpăra însă brazi de Crăciun din magazinele mari. Aici, prețurile brazilor naturali încep de la 30 și ajung până la 150 de lei, în funcție de dimensiuni și proveniență. Brazii artificiali pot costa între 60 și 600 de lei. Unele magazine oferă și un voucher la returnarea brazilor după sărbători.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: