Distribuirea elevilor în clasele pregătitoare unde sunt mai multe cereri se va face prin tragere la sorți

Școlile din Cluj-Napoca vor recurge la trageri la sorți pentru distribuirea elevilor în clasele învățătorilor unde sunt mai multe cereri decât locuri disponibile. Repartizarea copiilor va avea loc la finalul lunii august.

„Părinții sunt influențați de ce i-a spus vecinul, ce i-a zis prietenul și au anumite cereri. În măsura posibilităților se ține cont de opțiunea părintelui. Deci ți-ai trecut mai multe criterii de departajare: că are frați în școală, că părinții au fost la școala respectivă, că ai locul de muncă apropiat, pe baza unor acte justificative, de locul unde e școala. Și dacă nu se poate face departajarea, cum am avut cazul de acum doi ani de la Bob, atunci se ajunge și se trage la sorți de față cu toți părinții și s-a terminat discuția”, a declarat, pentru EBS Radio, Valentin Cuibus, inspector general școlar în cadrul ISJ Cluj.

Astăzi au fost afișate listele cu cei peste 120 de copii înscriși în a doua etapă a înscrierilor, care se adaugă celor peste 5.400 înscriși în prima etapă. Până în toamnă, alți aproximativ 200 de elevi ar urma să se înscrie în clasa pregătitoare, estimează reprezentanții Inspectoratului Școlar clujean. Pentru noul an școlar, ISJ Cluj a suplimentat cu 19 numărul de clase pregătitoare, în special în unități de învățământ din cartierele Zorilor, Grigorescu și Mărăști.

Ne poți asculta și aici: