Donald Trump acuză compania Google că ascunde „știrile bune”

Președintele SUA, Donald Trump, a acuzat compania Google că ascunde „știrile care sunt bune” și afișează doar articole „fake news media”.


„Rezultatele la căutarea pe Google după «ştiri Trump» arată doar articole ale Presei Știrilor False (fake news media, n.red). Cu alte cuvinte, Google trunchiază rezultatele, pentru mine & pentru alţii, astfel încât aproape toate articolele şi ştirile sunt negative”, a afirmat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, informează Mediafax, care citează agenția Dpa.

„96% din rezultatele la «ştiri Trump» sunt de la presa națională de stânga, foarte periculos. Google & alţii suprimă vocile conservatorilor şi ascund informaţii şi ştiri care nu sunt bune. Ei controlează ce putem vedea sau nu putem vedea. Este o situaţie foarte serioasă – va fi abordată”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a acuzat giganții online că nu sunt corecți față de un segment larg al populației. „Google, Twitter și Facebook, calcă pe un teritoriu foarte, foarte tulbure și trebuie să aibă grijă”, le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă.

Reprezentanţii Google au respins acuzaţiile: „Motorul nostru de căutare nu este utilizat pentru a stabili o agendă politică. Nu alterăm rezultatele căutărilor spre o anume ideologie politică”.

Sursa foto: whitehouse.gov

Ne poți asculta și aici: