AUDIO | Dragoș Damian, CEO Terapia: „Nu faceți stocuri de medicamente. Fabrica funcționează în parametri obișnuiți”

Fabrica de Medicamente Terapia din Cluj-Napoca funcționează la parametri obișnuiți zilele acestea, a declarat pentru EBS Radio Dragoș Damian, CEO Terapia.

stocuri medicamente

Unele medicamente, precum Paracetamolul sunt mai cerute în această perioadă, însă nu se pune problema ca fabrica să nu poată face față solicitărilor.

În ceea ce privește stocurile, ele se fac, în general pentru câteva luni și există posibilitatea ca producătorii să pună la loc eventualele medicamente consumate, a precizat Dragoș Damian.

Rugat să comenteze dispariția unor medicamente precum Euthyrox de pe piață în această perioadă, CEO-ul Terapia nu crede că motivul penuriei este pandemia de Coronavirus, ci mai degrabă politica statului de a avea cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană

 

Recomandarea pe care reprezentantul Terapia o face tuturor este aceea de a nu cumpăra mai multe medicamente decât avem nevoie. „În cazul alimentelor, dacă nu găsești orez, cumperi mălai. În cazul medicamentelor dacă un pacient are nevoie de un medicament nu-l găsește pentru că altcineva a făcut stoc, atunci nu e bine, nu e normal”, a spus acesta.

 

În încheiere, Dragoș  Damian a transmis și un mesaj din partea companiei:„Terapia fabrică medicamente pentru voi, voi stați acasă!”.

 

Tiberiu Crișan

Ne poți asculta și aici: