Drumul dintre Valea Ierii și Băișoara va fi, în sfârșit, recepționat

Drumul județean care leagă două dintre cele mai atractive zone turistice ale Clujului va fi recepționat de Consiliul Județean Cluj.

Este vorba de șoseaua de 14 kilometri dintre Valea Ierii și Băișoara. Drumul a fost finalizat în urmă cu doi ani, dar au fost necesare noi intervenții.

„Acest tronson este finalizat. În acest moment suntem în faza de recepție, împreună cu alte 7 drumuri județene importante. Recepția a fost întârziată, tocmai din cauza observațiilor pe care Consiliul Județean le-a avut în legătură cu lucrarea în sine. S-au făcut remedierile necesare și acum suntem în cadrul legal și facem de recepția”, a explicat la EBS Radio purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Valentin Jucan.

Reprezentanții pensiunilor din zonă spun că modernizarea drumurilor de acces este vitală pentru turism.

„Accesibilitatea este foarte importantă pentru o zonă turistică, este primordială. Dacă nu ai acces facil, turistul nu-ți mai vine a doua oară. Băișoara – Valea Ierii, în ultima vreme, este practicabil. Acum 6 sau 7 ani a fost o perioadă când era dezastru. Făceai 45 de minute pentru 15 kilometri. Este practicabil, în comparație cu Băișoara-Lona, care este impracticabil”, a spus Ioana, reprezentata unei pensiuni din Băișoara.

Aceasta a spus că sunt foarte mulți locuitori din zonă care lucrează în Cluj-Napoca, deci fac naveta zilnic, iar refacerea drumului este foarte importantă.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: