Echipa de fotbal feminin a României întâlnește Belgia la Cluj. Tricolorele vor calificarea la CE 2021

Echipa națională de fotbal feminin a României debutează astăzi, la Cluj, în preliminariile Campionatului European din 2021.

Ioana Bortan și Florentina Olar în studioul EBS Radio. Foto: Tiberiu Crișan

 

Fotbalistele echipei naționale a României sunt încrezătoare înaintea acestui meci.

Primul meci îl au astăzi, la Cluj, împotriva Belgiei. Prezentă în studioul EBS Radio, Florentina Olar, căpitanul naționalei, a declarat că România poate începe cu o victorie campania de calificare la Euro.

„Toată lumea este aptă și, cred eu, la potențial maxim, deci le așteptăm pe belgience. Emoții sunt, ca la fiecare meci al naționalei, dar sper să fie niște emoții constructive. Echipa Belgiei este o echipă puternică, o echipă de talie, care are un joc bun, sunt jucătoare care evoluează în campionate mai puternice, probabil au experiența acestor meciuri mai puternice mai mult decât avem noi, dar eu mizez pe unitatea de grup și pe fetele pe care le avem. Și noi avem atuurile noastre și sunt convinsă că putem câștiga acest meci”, a declarat Florentina Olar.

Tricolorele mizează pe un public numeros la meciul cu Belgia, așa cum s-a întâmplat la ultima prezență a fotbalistelor naționalei României la Cluj, în preliminariile trecute, cu Portugalia, când s-a înregistrat un record de audiență.

Jucătoarea Ioana Bortan a declarat, la EBS Radio, că obiectivul este calificarea la EURO 2021.

„Cu siguranță obiectivul este calificarea la Campionatul European. Nu ne dorim altceva. Este, cu siguranță, o grupă grea, sunt echipe de talie care au participat la ultimele turnee finale. Nu avem meciuri ușoare, toate meciurile o să fie grele, nu e nimeni câștigător de la început, dar noi vrem să ne jucăm șansa”, a declarat la EBS Radio Ioana Bortan.

Partida dintre România și Belgia, din preliminariile Campionatului European din 2021 la fotbal feminin, va avea loc de la ora 18.30, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.

Un bilet la meci costă 5 lei și poate fi cumpărat de la arena din Gruia, începând cu ora 12.00, sau de pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro.

Din grupa tricolorelor mai fac parte Elveția, Croația și Lituania, toate având deja cel puțin un meci disputat.

 

Ioana Pîrlea

 

X
X
X