Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Elevii pot participa la concursuri care înlocuiesc admiterea la UBB. Ce facultăți folosesc această metodă în acest an universitar

Elevii pot participa la concursuri organizate de Universitatea „Babeș-Bolyai”, care pot să înlocuiască examenul de admitere la mai multe facultăți.

Concursurile se adresează, în principal, elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii la UBB.

În acest an universitar, concursurile vor fi organizate de Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Fizică, Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică, Facultatea de Biologie şi Geologie, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului , Facultatea de Sociologie și Asistență Socială , unde vor avea loc două concursuri, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, cea de Business, dar și cea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Concursuri pentru elevi vor fi organizate și de Departamentul de Jurnalism, Departamentul Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate din cadrul FSPAC, Facultatea de Teologie Reformată, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, sub formă de Olimpiadă națională de religie romano-catolică de limba maghiară, dar și Facultatea de Teatru și Televiziune.

„Prin aceste concursuri, UBB vine în sprijinul candidaților care optează să studieze la o facultate de la universitatea noastră. Dacă elevul este mulțumit cu rezultatul la acest concurs, la admitere va putea înlocui examenul cu aceasta notă”, a declarat pentru EBS Radio conf. univ. dr. Anna Soós, prorector responsabil de curriculum.

Mai mult, rezultatul la concurs poate înlocui media de la examenul de Bacalaureat, în cazul în care elevul dorește acest lucru.

Conferențiarul Anna Soós a mai precizat că elevii care au rezultate bune la olimpiadele naționale și internaționale au opțiunea de a intra la facultate cu nota 10. Mai mult, cei cu rezultate la olimpiadele internaționale, pot parcurge două programe, în paralel, la buget. Cu toate aceste, acolo unde sunt prevăzute teste de inteligență, acestea trebuie susținute de toți candidații.

Toate informaţiile referitoare la concursuri şi cursuri de pregătire pentru admiterea la UBB pot fi consultate accesând acest link.

Alexandra Ogruțan

Sursa foto: Facebook/UBB Cluj

X
X
X