Expoziție-eveniment la Cluj! 90 de designeri de modă, absolvenți ai UAD își expun creațiile la Cluj

Cei mai în vogă designeri de modă, absolvenți ai Universității de Artă și Design din Cluj în ultimii 25 de ani își expun creațiile într-o expoziție-eveniment.

Clujenii vor putea admira ținute create de aproape 90 de artiști, absolvenți de UAD, dintre care unii lucrează acum pentru branduri notorii din România, dar și din Europa.

Expoziția aniversează 25 de ani de la prima ediție a Galei UAD Fashion Design. Evenimentul nu va avea însă un caracter retrospectiv, iar designerii vor prezenta creații din prezent.

„Nu am mers pe formule, sau să se spună că trebuie să faci asta ca să poți să reușești, sau ca să poți să te afirmi în lumea modei, ci trebuie fiecare să își identifice și să aibă propria voce. În selecția care a fost extrem de dificilă, am pus accentul pe trei concepte importante: consistență, relevanță și emoție. Și mă bucur că sunt și designeri care activează acum la branduri importante din țară, dar și branduri europene, din Paris, Londra, Stockholm, Milano și Berlin”, spune Lucian Broscățean, curatorul evenimentului, el însuși un designer apreciat internațional.

Expoziția aniversară va fi vernisată duminică seară la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Ea va fi prefațată de Gala Uad Fashion Design 2019, care va avea loc sâmbătă seară la Teatrul Național, unde își vor prezenta creațiile absolvenții din acest an.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Gala UAD Fashion Design

X
X
X