Familia regală britanică va bloca autorii mesajelor ofensatoare de pe conturile ei social media

Familia regală britanică anunță că va bloca accesul la conturile sale de pe rețelele de socializare online pentru persoanele care publică mesaje ofensatoare și că ar putea reclama la poliție astfel de fapte.

Potrivit Associated Press, citată de Mediafax, este vorba despre conturile oficiale de pe rețelele de socializare online ale Buckingham Palace (reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a), Clarence House (reședința oficială a prințului moștenitor Charles) și Kensington Palace (reședința oficială a prinților William și Harry).

Reprezentanții casei regale au menționat că instituția își rezervă dreptul de a decide cine încalcă regulile și ce utilizatori să blocheze.

„Scopul canalelor social media este de a crea un mediu în care comunitatea se poate angaja în siguranță în dezbateri și este liberă să facă sugestii, comentarii, să pună întrebări”, se arată în textul emis de casa regală, în care se solicită tuturor celor care publică mesaje pe aceste conturi să arate politețe și respect pentru ceilalți.

Comunicatul a fost emis după o perioadă în care soțiile prinților William și Harry, ducesele Catherine de Cambridge, respectiv Meghan de Sussex, au fost subiectul unui veritabil abuz online, o presupusă rivalitate a acestora fiind îndelung comentată.

Noile reguli impuse de casa regală pentru conturile sale oficiale spun că nu sunt permise mesajele „nesolicitate, cele ce conțin jigniri, înșelăciuni, obscenități, amenințări, abuzuri, care promovează ura, incită și care includ materiale explicite sexual și violente”. De asemenea, nu sunt permise mesajele care promovează „discriminarea pe bază de rasă, sex, religie, naționalitate, dizabilități, orientare sexuală, vârstă”.

Familia regală este urmărită pe platforma de micro-blogging Twitter de 3,87 de milioane de persoane.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: