Filmul „The Favourite” a obținut zece premii British Independent Film

Lungmetrajul de epocă „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, a fost recompensat cu un număr record de zece premii la gala British Independent Film Awards (BIFA), care a avut loc aseară, la Londra.

Nominalizată la 13 categorii, drama „The Favourite” a primit, printre altele, trofeele pentru cel mai bun film independent britanic, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu (Deborah Davis și Tony McNamara), cea mai bună actriță în rol principal (Olivia Colman) și cea mai bună actriță în rol secundar (Rachel Weisz), potrivit variety.com, citat de Mediafax.

O coproducție Irlanda/ Marea Britanie/SUA, filmul prezintă jocuri de culise de la curtea reginei Anne, de la începutul secolului al 18-lea. Două verișoare se luptă pentru poziția de favorită a reginei. Filmul a avut premiera mondială în august, la Festivalul de la Veneția, unde a primit marele premiu al juriului și Coppa Volpi pentru cea mai bună actriță, Olivia Colman.

The Favourite Trailer

Who will be The Favourite? Olivia Colman, Emma Stone & Rachel Weisz star in a Yorgos Lanthimos Film. In Select Theaters November 23.

Publicată de The Favourite pe Marţi, 4 septembrie 2018

Premiul pentru cel mai bun film independent internațional i-a revenit peliculei „Roma”, de Alfonso Cuaron, în timp ce Joe Cole a primit trofeul categoriei „cel mai bun rol principal masculin”, pentru interpretarea din „A Prayer Before Dawn”. Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin i-a revenit lui Alessandro Nivola, pentru partitura din „Disobedience”.

De asemenea, premiul pentru cel mai bun documentar a fost acordat producției „Evelyn”.

Gala BIFA celebrează filmele britanice realizate cu bugete de producţie mai mici de 20 de milioane de lire sterline.

Sursa foto: Facebook/The Favourite Movie

Ne poți asculta și aici: