Focar de Covid-19 la Primăria Apahida și la creșa din comună

Peste 40 de angajați ai Primăriei Apahida, inclusiv primarul Grigore Fati, dar și angajați  ai creșei din subordine, au Covid-19.

Activitatea administrației locale din Apahida este suspendată în cea mai mare parte astăzi și mâine, din cauza cazurilor de Covid-19. Singurul serviciu funcțional este cel de eliberare a certificatelor de deces.

Angajații Primăriei Apahida au trecut la telemuncă în aceste zile, iar de luni, instituția își va relua activitatea cu un efectiv redus.

Asta după ce peste 40 de angajați, inclusiv primarul Grigore Fati, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Grigore Fati a precizat că se va efectua o dezinfecție extinsă a sediului Primăriei, și o parte din angajații sănătoși vor fi chemați la birou.

„Din ce am discutat cu aproape toți, inclusiv eu sunt pozitiv și sunt izolat până luni, inclusiv, după care voi merge la serviciu, niciunul nu are probleme deosebite. Vreo 4 sau 5 am fost la care ne-a dispărut mirosul sau gustul, inclusiv mie doar mirosul. În rest nu am avut nicio problemă. Cei care sunt pozitivi vor rămâne două săptămâni în izolare. Vom fi nevoiți să chemăm pe unii de la domiciliu, care nu au probleme, să-i testăm, și să vină la birou”, a declarat pentru EBS Radio primarul Grigore Fati.

De asemenea, mai multe cazuri de Covid-19 au fost confirmate la creșa „Voinicel” din Apahida, iar unitatea a fost închisă pentru o perioadă de două săptămâni.