Folosirea petardelor în spațiile publice ar putea fi interzisă

Încep demersurile pentru interzicerea comercializării și folosirii petardelor în spațiile publice din România.

Un clujean care a contribuit și la inițiativa legislativă care a interzis fumatul în spațiile publice închise, trage un nou semnal de alarmă. Ideea sa urmează acum să fie preluată de parlamentarii clujeni, pentru ca ulterior actuala lege să fie modificată.

Schimbarea este necesară date fiind evenimentele neplăcute care apar în urma folosirii materialelor pirotehnice de acest fel.

„Cred că este necesară o astfel de modificare a legii pentru că în fiecare an în perioada sărbătorilor de iarnă se consemnează foarte multe incidente. Și în acest an, din păcate, o persoană a murit, aproape 100 de persoane au fost rănite, am văzut animale mutilate. Am văzut că au existat chiar unele incendii, iar la Cluj un parc a avut mobilierul distrus de utilizarea petardelor. Din păcate cred că actuala legislație este ineficientă și trebuie reglementată situația având toleranță zero față de aceste manifestări”, a declarat Mihai Cucerzan.

Până la apariția unei legi mai aspre decât cea din prezent, mai multe orașe se pregătesc ca prin hotărâri de Consiliu Local să interzică folosirea materialelor pirotehnice.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: