Formația punk Sex Pistols va fi subiectul unui film biografic

O companie britanică de film vrea să realizeze un film dsepre ascensiunea și decăderea controversatei formații britanice de punk rock Sex Pistols, după succesul imens pe care l-a avut „Bohemian Rhapsody”.

Sex Pistols în concert la Paradiso în Amsterdam, 1977. Foto: Koen Suyk

Realizatoarea de filme britanică Ayesha Plunkett a spus că atât ea, cât și reprezentații companiei de producție Starlight Films s-au declarat impresionați de profitul înregistrat filmul care spune povestea trupei Queen și și-au dat seama că publicul își dorește să vizioneze pelicule biografice, potrivit nme.com, citată de Mediafax.

Deocamdată actorii din distribuția principală nu au fost aleși.

Sex Pistols a fost o trupă punk britanică înființată în Londra în anul 1975 și care s-a destrămat în 1978. Componența inițială a trupei îi includea pe vocalistul Johnny Rotten (pe numele adevărat John Lydon), chitaristul Steve Jones, basistul Glen Matlock și bateristul Paul Cook. Aceasta a ajuns un nume în industria muzicală britanică cu ajutorul lui Malcom McLaren, managerul lor și fost proprietar de magazin de îmbrăcăminte împreună de creatoarea de modă Vivienne Westwood. În 1977, Sid Vicios, pe numele său adevărat Simon John Ritchie, l-a înlocuit pe Glen Matlock.

Grupul a ajuns să aibă o reputație controversată după prestațiile live și interviurile pline de obscenități, dar și pentru relațiile turbulente dintre membri și fostul manager al trupei.

Sex Pistols a lansat un singur album de studio, „Nevermind The Bollocks, Here’s the Sex Pistols”, în 1977. Materialul discografic a ajuns să exercite o mare influență asupra genurilor punk și rock alternativ și să fie considerat unul dintre cele mai influente discuri din istoria muzicii, fiind inclus pe numeroase liste de profil realizate de publicații precum Rolling Stone, New Musical Express și Time.

Un film despre relația lui Sid Vicious cu Nancy Spungen fost realizat în 1986, cu Gary Oldman în rolul basistului trupei Sex Pistols.

Sursa foto: Wikipedia

Ne poți asculta și aici: