FOTO | A fost turnat asfalt pe mai multe sectoare din drumul Gilău-Mărișel

Lucrările de asfaltare, pe sectoare, pe drumul judeţean 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R au fost finalizate.

În ceea ce privește lucrările executate pe fiecare tronson în parte, Un sector de drum în lungime de 10,3 kilometri, de la kilometrul 35+200 la kilometrul 24+900, a fost asfaltat integral, iar pe sectorul cuprins între kilometrul 23+460 și kilometrul 10+400 au fost executate lucrări de asfaltare pe mai multe sectoare, însumând 9,06 kilometri de drum.

De asemenea, a fost asfaltat integral podul din zona lacului Tarnița, și al doilea baraj, situat la kilometrul 9+550, în timp ce pe toată lungimea primului baraj, situat la kilometrul 8+640, au fost executate plombări cu mixtură asfaltică.

De asemenea, pe sectorul de drum în lungime de 6,7 kilometri, cuprins între kilometrul 41+900 și kilometrul 35+200, au fost executate lucrări constând în plombări cu mixtură asfaltică în zonele deteriorate ale căii de rulare.

În cursul lunii august, Consiliul Județean Cluj a fost nevoit să rezilieze contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare încheiat cu Asocierea SC Kiat Group Construct SRL – SC Tehnic Asist SRL – SC Damar Consult SRL.

În aceste condiții, pe acest drum județean au fost executate lucrări de întreținere, inclusiv asfaltare, care au urmărit asigurarea unei circulații în condiții de siguranță, până în momentul realizării lucrărilor de reabilitare și modernizare.

În ceea ce privește continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, va fi organizată o nouă licitație pentru atribuirea serviciilor de execuție a lucrărilor.

 

Ne poți asculta și aici: