FOTO | A început festivalul Sportului la Cluj. „Dorința noastră este să îi determinăm pe toți să facă mișcare”

În aceste zile la Cluj, copiii și adulții pot să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse. În plus, clujenii se vor întâlni cu vedete din lumea sportului, cum ar fi Simona Halep, Darren Cahill, Ciprian Marica și Camelia Potec.

În cadrul Sports Festival, curioșii pot să testeze tenis, baschet, fotbal, beach volley, înot sau patinaj pe role. Ei pot învăța regulile jocului de la antrenori și jucători cu experiență.

„Dorința noastră este să îi determinăm pe toți să facă mișcare, să facă sport. Vrem să îi determinăm în primul rând pe copii să ridice capul din tabletă, din gadget-uri. Am ales aceste sporturi pornind de la popularitatea pe care o au, însă avem și sporturi inedite, cum ar fi oina, petang, tir cu arcul sau caiac”, spune Mirel Alexa, directorul festivalului.

Cu un timp mediu alocat de aproximativ 15 minute pentru fiecare sport, amatorii vor putea face un circuit maraton prin toate activitățile deschise spre inițiere în șapte ore. În plus, fiecare participant primește un pașaport special.

Am creat câteva unelte, astfel încât să îi încurajăm pe oameni să facă cât mai mult sport. Una dintre ele este pașaportul sportiv, prin care îi îndemnăm pe oameni să treacă pe la toate sporturile și să stea minim 15 minute, să se inițieze și după aceea primesc o bulină, iar după ce trec pe la cât mai multe sporturi vin la noi și primesc o diplomă de ambasador al Sports Festival”, a mai spus Mirel Alexa.

Cei care au ajuns deja la festival au fost impresionați.

„Este o idee genială și cred că tineretul, copiii, au nevoie de așa ceva, să fie încurajați să facă sport. Părinții ar trebui să vadă că cei mici au deschidere spre a face mișcare. Mă așteptam de la Cluj să facă așa ceva”, a spus o tânără.

„Astăzi o să încerc să joc handbal. Mi se pare o activitate foarte bună, mi-ar plăcea să se facă mai des astfel de evenimente. Festivalul este super, ai ocazia să experimentezi sporturi pe care nu le practici în fiecare zi, să îți dezvolți unele abilități”, a spus o altă tânără

„E important să promovăm sportul, în special în rândul celor mici, dar și al nostru, al celor mari. Am venit cu băiețelul meu de patru ani și am ales echitația”, a spus o mămică

Amatorii pot participa și la concursuri dedicate lor, precum cel de înot sau cursa de alergare de 5 sau 10 kilometri. În plus, curioșii vor putea urmări competiții spectaculoase. Main eventul festivalului este meciul demonstrativ de tenis România vs. Italia, unde se vor înfrunta perechile formate din Simona Halep și Marius Copil, respectiv Daniela Hantuchova și Fabio Fognini.

Restricții de circulație impuse pe durata festivalului

Activitățile festivalului se vor desfășura între orele 08.00 – 23.00, în următoarele locuri: platoul pietonal dintre Stadionul Cluj Arena și Sala BT Arena, latura de vest a Parcului Central „Simion Bărnuţiu”, Cluj Arena, Sala BT Arena, Sala Sporturilor „Horia Demian”, partea de est a Parcului Sportiv „Prof.dr. Iuliu Haţieganu” şi Aleea Stadion, Parcul Stadion.

Vor fi impuse următoarele restricții de circulație:
• închiderea traficului rutier pe Aleea Stadion de miercuri, 12 iunie, ora 23.30, până luni, 17 iunie, ora 04.00;
• închiderea traficului rutier pe str. George Coşbuc de vineri, 14 iunie, ora 17.00, până
duminică, 16 iunie, ora 23.00, când situaţia o impune.
• duminică, 16 iunie, va avea loc un concurs de alergare, cu închiderea traficului rutier între orele 06.00 – 12.00, pe următorul traseu: Cluj Arena – Splaiul Independenţei – str. George
Coşbuc – Parcul Central Simion Bărnuţiu – Pod Napoca – Bd-ul 1 Decembrie 1918 –str. Ţebei – str. Gavril Muzicescu.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: