Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Aparatură medicală de aproape un milion de lei la Compartimentul ATI al Spitalului de Pneumoftiziologie

Echipamente și aparate medicale de ultimă generație au fost date în folosință la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca. Investiția s-a ridicat la 960.000 de lei, bani alocați din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Astfel, Compartimentul Anestezie – Terapie Intensivă din cadrul Secției de Chirurgie Toracică a fost dotat cu trei aparate de ventilație mecanică de ultimă generație în terapie intensivă și suport ventilator prelungit, util și pentru transportul pacienților intubați la investigații și efectuarea ventilației noninvazive. Fiecare pat al Compartimentului ATI a fost, astfel, dotat cu un aparat de ventilație mecanică, un monitor de funcții vitale și trei seringi automate.

De asemenea, au arătat reprezentanții CJ Cluj, compartimentul ATI a fost dotat cu un videolaringoscop cu lamă pentru intubație dificilă, fibrobronhoscop și monitor portabil. Acesta este dotat cu un sistem de videodocumentare și înregistrare, fiind necesar în dotarea standard a terapiei intensive.

Au mai fost cumpărate și șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților și un ecograf Doppler pentru evaluarea pacienților imobilizați la pat. Acesta asigură un diagnostic rapid și în cazul manoperelor invazive eco-ghidate, îmbunătățind succesul tehnicii. În același timp, a fost achiziționat și un electrocardiograf utilizat pentru înregistrarea activității cardiace a pacienților ATI.

Din aceeași sumă au fost achiziționate două cărucioare necesare pentru administrarea medicației pacienților și pentru controlul acesteia, dar și o stație centrală de monitorizare pentru supravegherea centralizată a pacienților ATI.

Compartimentul ATI al Secției de Chirurgie Toracică a fost dotat și cu șase paturi de terapie intensivă, cu funcții speciale în tratamentul pacienților postoperator sau pentru pacienții care necesită ședere îndelungată în terapie intensivă, respectiv funcții de resuscitare și de mobilizare în șezut doar din telecomandă, oferind astfel posibilitatea de a efectua investigațiile radiologice la pat.

Compartimentul ATI a mai fost dotat și cu nouă injectomate folosite inclusiv pentru anestezia controlată intravenos.