FOTO | Cadouri pentru peste 3.000 de elevi din Cluj. În schimbul lor, copiii se vor implica în acțiuni pentru comunitate

Camionul lui Moș Crăciun s-a oprit, vineri, în 14 școli din județul Cluj. Peste 3.000 de elevi din mediul rural au primit daruri.

În total, peste 21.000 de cadouri pregătite de familii din Germania și încărcate în 17 camioane, ajung la copiii din mai multe județe ale țării. Acțiunea caritabilă este organizată de Asociația Tășuleasa Social și o organizație din Germania.

„Proiectul este binevenit oriunde pentru că fiecare copil și-ar dori să primească un cadou, probabil de la alt copil ca și el, care se bucură și el la rândul lui să primească un cadou. Ne bucurăm cu toții că primim aceste cadouri și putem să dăm mai departe prin alte acțiuni”, a spus o elevă.

„Nu oricine face acest lucru și cred că copiii s-au bucurat foarte, foarte mult. Toți credeau că vor primi un cadou, dar niciodată nu s-au gândit la așa cadouri mari. Sper să fie cât mai des astfel de acțiuni”, a spus o altă elevă, bucuroasă de cadou.

Această inițiativă vrea să încurajeze voluntariatul în rândul elevilor de la țară. Astfel, anul viitor, toți beneficiarii proiectului vor fi implicați în acțiuni care să sprijine comunitatea din care fac parte.

Este al treilea an în care județul Cluj este prins în acest proiect, care are și o componentă educativă.

„Ceea ce este interesant, și de aceea ne-am implicat cât am putut de mult în proiectul acesta, este faptul că fiecare trebuie să-și compenseze cumva ceea ce primește. Acum doi ani, de exemplu, fiecare a primit un pachet de Sărbători. Contra pachetului, ei trebuiau să planteze câte un pom, cu sprijin, cu ajutor. Anul trecut au strâns PET-uri. S-au strâns 5-6 tone de PET-uri, era un <<munte>> strâns la Aeroport când am fost. Practic ei nu primesc degeaba”, a spus Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Cluj.

Ovidiu Cornea

X
X
X