FOTO | Călătorie culinară în jurul lumii! La Cluj a început Street Food Festival

Până duminică, clujenii sunt așteptați pe Aleea Stadionului să ia parte la o călătorie culinară în șapte colțuri diferite ale lumii.

O nouă ediție Street Food Festival îi așteaptă pe gurmanzi cu peste 60 de truck-uri cu mâncare. Organizatorii evenimentului își doresc să dezvolte cultura gastronomică de stradă și să ofere alternative și gustoase, și sănătoase.

„Street food-ul este mâncare sănătoasă, nu este fast food, este mâncare concepută din produse proaspete pe loc, în fața oamenilor prin diferite tehnici culinare, este un adevărat spectacol culinar. Marea noutate este că am încercat să aducem șapte colțuri diferite ale lumii, prin preparatele culinare, prin decor, de la America, la zona mexicană, la zona italiană”, spune Nely Borza, organizator Street Food Festival.

Burger-ul rămâne vedeta festivalului dedicat mâncării tip street food. Secretul gustului perfect stă în ingredientele folosite.

„Secretul stă cel mai mult în combinația de arome. Ingredientul nostru special este dulceața de ceapă și, după aceea, urmează carnea. Noi folosim numai carne de vită românească, nu folosim carne de import, o condimentăm cu anumite condimente, folosim doar sare, boia, piper. Un burger bun trebuie să fie calibrat foarte bine”, a explicat bucătarul George Silișteanu.

Fiecare bucătar încearcă să își răsfețe clienții cu produse delicioase. Gurmanzii sunt așteptați, spre exemplu, și sortimente de pizza cu arome aparte, explică și bucătarul Ovidiu Ciupală.

„Noi încercăm să aducem ceva nou, niște arome mai speciale față de ceea ce găsești pe piață. Mai inedită este cea cu brânză de capră și zucchini, o pizza mai fresh cea cu somon și avocado, mai este pizza cu brânză și struguri”, spune Ovidiu.

Pe lângă experiența culinară, participanții se pot bucura în cadrul Street Food Festival și de o experiență culturală complexă. Fiecare zonă are diferite activități tradiționale și momente artistice specifice.

Ioana Pîrlea