FOTO | CFR Cluj este campioana României la fotbal!

Echipa clujeană a câștigat cu 1-0 meciul disputat cu CSU Craiova duminică seara pe arena din Gruia.

Feroviarii au obținut astfel al doilea titlu consecutiv de campioni și al cincilea din palmaresul clubului. Unicul gol al partidei a fost înscris de Juan Emmanuel Culio, din penalty.

Formația pregătită de Dan Petrescu nu mai poate fi ajunsă în clasmanent de echipa de pe locul 2, FCSB, chiar dacă mai este o etapă înainte de finalul campionatului.

Astfel, jucătorilor le-a fost înmânat aseară și trofeul de campioni.

Fotbaliștii au sărbătorit noul titlu pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, alături de fani, cărora le-a fost pregătit un spectacol de lumini și un foc de artificii.

Antrenorul Dan Petrescu a spus că un merit mare pentru noul titlu de campioană îl au și antrenorii care l-au precedat în acest sezon, în contextul în care tehnicianul a preluat echipa în ultimele 8 etape.

„Eu am fost un fel de atacant. A trebuit să finalizez combinațiile făcute de ceilalți antrenori și tot timpul cel mai greu e să marchezi goluri. Atacantul are cea mai grea meserie. Parcă a fost mai greu decât anul trecut, un an întreg. Pentru că atunci controlam totul, eram de la început și acum mi-a fost puțin mai greu. Presiunea a fost mare, nu aveam voie să greșesc niciun meci, pentru că cei de la FCSB au avut un parcurs excelent, în afara meciurilor cu Viitorul. Știam că dacă greșesc, după aceea toată vina era pe umerii mei”, a declarat Dan Petrescu după meci.

CFR Cluj va întâlni în ultima etapă din play-ff-ul Ligii 1 chiar pe FCSB, duminică, în deplasare.

Clujenii au acumulat 50 de puncte în clasament și sunt deja campioni, întrucât formația din București are cu 5 puncte mai puțin.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: