FOTO | Cum promovează studenții clujeni brandurile și consumul de preparate agroalimentare locale

Studenții clujeni se transformă în antreprenori pe piața de agro-business încă de pe băncile universității.

Tinerii au organizat propriul târg de produse locale, în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

În cadrul evenimentului au fost promovați producătorii locali, iar studenții au fost provocați, la rândul lor, să pregătească produse după rețete tradiționale.

„Noi punem în practică, în cadrul acestei piețe, tot ce am învățat. Dorim să promovăm producătorii locali, piața tradițională și, în același timp, am făcut și noi produse astfel încât să convingem oamenii că produsele tradiționale sunt mult mai sănătoasă. Avem dulceață, miere, am pregătit plăcinte, prăjituri de casă, cononaci, limonadă, fresh-uri”, spune Mariana Moldovan, una dintre tinerele implicate în proiect.

Creșterea unor branduri clujene și promovarea consumului de preparate agroalimentare locale este scopul proiectului derulat de tineri. Iar fiecare student a gândit o strategie pentru produsele expuse.

„Strategia se leagă de expunere, de etichetă, de modul de comercializare, de interacțiunea cu potențialii clienți. Pe de altă parte tot ce înseamnă această piață, putem să spunem că este un exercițiu de punere în aplicare a ceea ce ei învață în școală. Este un laborator live, real, cât se poate de autentic pentru tot ce înseamnă desfășurarea unei mici afaceri”, explică Răzvan Mustață, decanul facultății.

Proiectul tinerilor este, pe de altă parte, un real ajutor și pentru producătorii locali, care câștigă în acest fel vizibilitate.

„E o piață destul de bună de deschidere. Noi suntem un business destul de micuț, dar aceste târguri ne ajută să atragem cât mai mulți clienți și să vindem produsele care sunt făcute în zona Clujului. Noi producem siropuri și dulceață, între care de gogonele și gutui cu miez de nucă”, a declarat pemntru EBS Radio Bogdan Morea, reprezentantul unei mici afaceri.

Evenimentul studenților se află la cea de-a opta ediție. Iar inițiativa este pe placul gurmanzilor. Târgul organizat de studenții clujeni are și o latură caritabilă. Banii strânși vor fi donați unor cauze nobile.

Ioana Pîrlea