FOTO | Inedit. Bijuterii din plante suculente, realizate la USAMV

Plantele suculente și cactușii nu sunt doar decorațiunile perfecte, ci și componente ideale în realizarea unor accesorii.

Studenții și profesorii de la Facultatea de Horticultură din Cluj și-au pus imaginația și creativitatea la joacă, iar din mâinile lor au ieșit bijuterii spectaculoase, care au putut fi admirate în cadrul unei expoziții. Mai mult fiecare accesoriu are propria poveste.

„Am vrut să arătăm faptul că le putem da și alt mod de prezentare. Și atunci, prin utilizarea acestor plante suculete și a florilor acestora, am încercat să le punem în bijuterii sub formă de cercei, broșă, pandantive, inele. Sigur, ele sunt eferemere, pentru că vorbim de plante vii. Modelele sunt unicat, planta ne spune, practic, cum să o asociem, cine cu cine merge și cum să o punem în valoare”, explică Mirela Cordea, coordonatoarea proiectului.

Specialiștii USAMV nu au uitat nici de obiectele decorative. Plante in vitro au fost introduse în sticluțe de parfum sau alte recipiente, iar astfel au rezultat decorațiuni care pot înveseli orice încăpere timp de câteva luni.

Acum, studenții se gândesc să dezvolte un proiect pe termen lung, prin care să realizeze astfel de produse.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: