FOTO | Investiții de 500.000 de lei pentru modernizarea Laboratorului de recuperare al Ambulatoriului de pe strada Moților

Laboratorul de recuperare, medicină fizică și balneologie al Spitalului de Boli Infecțioase, de pe strada Moților nr. 19, a fost modernizat în urma unei investiții de 500.000 de lei.

Suma alocată de Consiliul Județean Cluj a fost utilizată pentru înlocuirea pardoselilor, a tâmplăriei, a corpurilor de iluminat și a obiectelor sanitare. De asemenea, s-au executat lucrări de finisaj interior la nivelul tavanelor, al pereților și al soclului.

„Rolul acestor investiții este de a asigura tuturor celor care apelează la serviciile laboratorului de recuperare cele mai bune tratamente, realizate în condiții optime, astfel încât gradul de reușită al procedurilor să fie cât mai ridicat. Alături de revitalizarea spațiilor în care se desfășoară ședințele de tratament, vom continua să acordăm o atenție specială dotării laboratorului cu cele mai performante echipamente și aparaturi”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Laboratorul dispune de aparatură medicală nouă, dar și de o echipă complexă, din care fac parte maseuri, fiziokinetoterapeuți și kinetoterapeuți.

„Pacienții care se adresează laboratorului pot beneficia de proceduri precum kinetoterapie de grup pe afecțiuni, galvanizare, ionizare, curenți diadinamici, trabert, TENS – curent transcutanat, curenți interferențiali, unde scurte, ultrasunet, magnetoterapie, laserterapie și solux. Totodată, persoanele care se confruntă cu diverse probleme pentru care necesită recuperare medicală pot beneficia și de alte proceduri precum curenți cu impulsuri rectangulare și exponențiale, băi galvanice, aplicații cu parafină, masaj regional și segmentar, limfamasaj, aerosoli, kinetoterapie individuală, tracțiuni vertebrale și articulare, dar și kinetoterapie cu aparatură specială cu dispozitive mecanice, electromecanice și robotizare”, susțin reprezentanții Consiliului Județean.

Laboratorul de recuperare, medicină fizică și balneologie are aproximativ 180 de pacienți pe zi.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: