FOTO | Lotul 2 al Drumului Bistriței a fost asfaltat. Șoferii au acum la dispoziție 32 de kilometri de drum modernizat spre județul Sălaj

Sectorul de drum DJ 109 Așchileu, limita cu județul Sălaj, parte a Drumului Bistriței, a fost asfaltat în totalitate.

Tronsonul reprezintă lotul 2 din Drumul Bistriței, care este modernizat cu fonduri europene.

Lucrările de reabilitare și modernizare au vizat un tronson în lungime de 11,19 kilometri, cuprins între intersecția cu drumul județean 109A din Vultureni și limita cu județul Sălaj.

Anterior, au fost executate lucrări de acces la proprietăți și de asigurare a scurgerii apelor.

Pentru a completa finalizarea acestui proiect de investiții, finanțat din fonduri europene, vor mai fi realizate în perioada imediat următoare șanțuri betonate precum și accesele la proprietăți rămase neexecutate, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

„Mă bucur că am reușit să finalizăm asfaltarea lotului doi înainte de termenele stabilite prin contract. Astfel, după ce săptămâna trecută am reușit să finalizăm și lotul 1, le oferim tuturor celor interesați un sector de 32 de kilometri complet asfaltat ce facilitează legătura cu județul Sălaj. Totodată, le asigurăm locuitorilor din zonă un acces optim atât către municipiul reședință de județ cât și către Dej și Gherla”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Ne poți asculta și aici: