FOTO | S-au reluat lucrările la podul Fabricii din Cluj. Au fost impuse restricții pentru mașini

Lucrările la podul Fabricii, care au început anul trecut, au fost reluate. Investiția se ridică la peste 13 milioane de lei.

Au reînceput lucrările de reabilitare la podul de pe strada Fabricii din Cluj-Napoca. Prima etapă a procesului de modernizare, care este unul de amploare, s-a încheiat anul trecut.

Potrivit reprezentanților Primăriei, până acum, au fost consolidate 16 dintre cele 24 de picioare ale podului și s-au înlocuit elemente de susținere la 4 dintre picioarele podului, singurele pentru care au fost necesare astfel de lucrări.

Lucrările care au început în această săptămână constau în reabilitarea carosabilului și trotuarelor. Acestea se vor face etapizat pe jumătate din lățimea podului, și vor fi realizate și lucrări de suprastructură cum ar fi înlocuirea grinzilor degradate cu grinzi noii sau înlocuirea parapeților pietonali și montarea de panouri fonoabsorbante.

De asemenea, iluminatul public va fi modernizat folosindu-se tehnologia LED.

Valoarea totală a lucrărilor este de 13,7 milioane de lei fără TVA.

Potrivit reprezentanților Primăriei, pe perioada lucrărilor vor fi restricții de circulație pe pasaj și se va circula pe câte o bandă pe sens. Circulația pietonală nu va fi restricționată.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: