FOTO | Trenduri culinare pentru vara 2019: cofetarii clujeni au pregătit înghețată de piersici cu trandafiri, tarhon sau lavandă

Cei care vor să se răcorească în această vară cu un desert delicios au la îndemână și variante sănătoase.

Înghețata artizanală cu arome inedite este propunerea cofetarilor. Fără coloranți artificiali, cu ingrediente de la producătorii locali, un astfel de desert este, cu siguranță, pe gustul oricui. La o cofetărie de pe strada Napoca, clujenii toropiți de căldură pot degusta înghețată cu lavandă sau cu piersici și trandafiri.

„Ca și gust al săptămânii acesteia și a săptămânii viitoare este înghețata de piersici cu trandafiri, cu apă de trandafiri. Nu folosim coloranți în înghețată, nu folosim arome artificiale. Mai avem înghețata de spirulină cu lavandă, mai avem înghețata de tarhon, mai avem zmeură cu roiniță. Am încercat să aducem sortimente de înghețată sau de sorbeturi cât mai inedite, să combinăm și plante aromatice cu fructe, o să vrem să facem și cu legume”, spune cofetarul Veronica Szokoly.

Deși pot părea inedite la prima vedere, cei care le-au gustat deja au rămas impresionați de gustul aparte al fiecărui sortiement.

La aceeași cofetărie, specialiștii vor lansa în curând și alte sortimente inedite de înghețată, cum ar fi cea cu aromă naturală de violete, cea de morcov negru cu fructe de pădure sau cea care conține patru condimente marocane.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: