FOTO | USAMV vinde cireșe producție proprie. Primele fructe s-au dat ca „pâinea caldă”

Zeci de soiuri de cireșe, fiecare cu o aromă aparte, au fost puse astăzi în vânzare de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Un kilogram costă 8 lei, iar fructele provin din livezile proprii ale instituției de învățământ.

„Aici, în universitate, colecția cuprinde 32-33 de soiuri de cireși, iar la stațiune, care este parte componentă a universității sunt mai puține, dar sunt soiuri selectate care au un bun randament în ceea ce privește producția și calitatea fructelor. Sunt soiuri la care gustul perceput este mai dulce, sunt soiuri cu o ușoară tentă amăruie sau combinații dulce-amărui, dulce-acrișor”, spune inginerul Călin Bozdog.

În livezile USAMV se recoltează la foc continuu pentru ca cireșele să ajungă proaspete pe mesele clujenilor. În numai o oră, în campusul universității au fost vândute zece lădițe de cireșe.

„Gustul dulce-acrișor este perfect pentru cireașă, sunt cărnoase, sunt foarte bune. Eu am fost primul când s-a deschis chioșcul și am cumpărat două kilograme”, a spus un clujean.

„În primul rând sunt gustoase și apoi foarte, foarte proaspete din moment ce așteptăm să fie aduse direct din livadă”, a spus și o clujeancă.

„Orice vânzare a fructelor e bine venită. Și la magazinele de aici, din campus, toate sunt foarte proaspete. Pe piața liberă cireșele sunt 13-14 lei, aici sunt 8 lei, e foarte bine pentru noi”, a spus o altă femeie.

Cireșele pot fi achiziționate atât de la chioșcul din campusul Universității, cât și de la magazinul Stațiunii de Cercetări Horticole din cartierul Gheorgheni, pe aleea Băișoara, la capătul liniilor de autobuz 33 și 48.

Ioana Pîrlea

X
X
X