FOTO | Vacanța la rulotă, noul trend pentru concediile românilor

Vacanța la rulotă este una din cele mai inedite oferte care au fost prezentate în weekend la un târg de turism organizat la Cluj. Administratorul afacerii susține că cererea e tot mai mare și că pentru anumite perioade din anul viitor toate rulotele disponibile au fost rezervate.

Dotate cu șase paturi, bucătărie și baie, inclusiv cu sistem de încălzire, rulotele, fabricate în 2018, te duc iarna la ski în Austria, cu 70 de euro pe zi, dar și vara la mare, în Grecia. În sezonul cald prețul este însă dublu.

Cei mai interesați clienți de astfel de oferte sunt familiile cu mai mulți copii sau grupurile de prieteni, care astfel nu mai sunt nevoite să închirieze camere suplimentare la hotel. „Oriunde în Europa, fără limită de kilometri, o experință nouă. Nu e mai ieftin ca la hotel, dar îți oferă altceva. Ești independent, te oprești unde vrei. Într-un concediu poți să vezi patru orașe sau, să zicem, într-un concediu de zece zile patru locuri diferite. Te trezești dimineața și vezi alt peisaj, nu e tot același”, a declarat Traian Așchilean, administratorul afacerii, lansate în această vară.

Cei mai mulți clienți ai târgului de la Cluj și-au rezervat încă de acum sejurul din vara sau chiar toamna viitoare, într-un hotel de pe litoral. Reducerile prin sistemul Early Booking, cumulate cu ofertele specifice unui târg, pot scădea prețul pachetelor turistice cu un procent cuprins între 10 și 50%.

Turiștii au fost interesați de vacanțe la prețuri mici în Turcia, Grecia, Egipt, Bulgaria și Tunisia.

„Ne-am interesat pentru o ofertă în Turcia, în perioada 15-30 septembrie, anul viitor. Noi am venit să vedem aproximativ care sunt prețurile, din ce știm sunt puțin mai mici”, spune o clujeană. „Pentru vară, în Bulgaria. Am auzit că e frumos și am zis să încercăm. Nu e foarte departe, prețu-i convenabil”, spune o altă clujeancă prezentă la târg.

Numărul clujenilor care își rezervă din timp vacanța este în continuă creștere, susține Carmean Ciocian, organizatorul evenimentului: „În ultima perioadă, lumea e deja foarte axată să își ia din timp vacanța și atunci în toamnă se cumpără mult pe vara următoare. Vin hotărâți, își fac de acasă temele legate de destinație sau hoteluri”.

Prețul unui sejur de 6 nopți, pentru vara viitoare, pleacă de la 220 de euro, în care este inclus transportul cu autocarul. Tariful mediu al unei vacanțe de 6 nopți în Turcia, în sistem all-inclusive, variază între 500-700 de euro de persoană, potrivit specialiștilor.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: