FOTO & VIDEO | Ninge în zona Turda. Se circulă în condiții de iarnă pe DN1, la ieșirea din oraș spre Cluj-Napoca

Polițiștii clujeni atrag atenția că, din cauza ninsorii, carosabilul de pe Drumul Național 1, la ieșirea din orașul Turda spre Cluj-Napoca, este ud și sunt porțiuni care sunt acoperite cu zăpadă.

„Recomandăm șoferilor să reducă viteza din timp pentru a nu pierde aderența, astfel încât să evite riscul de a fi implicați în evenimente rutiere. De asemenea, la fața locului se intervine cu utilaje de deszăpezire și se află și polițiști care dirijează traficul. De aceea, șoferii trebuie să fie atenți la aceste utilaje și la semnalele polițiștilor, ele trebuie respectate întocmai de către toți participanții la trafic”, a declarat, pentru EBS Radio, agentul șef principal Traian Morar, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

 

Acesta susține că în zonă carosabilul este ud și există porțiuni acoperite cu zăpadă.

Potrivit polițiștilor clujeni, se circulă în condiții de iarnă și pe Autostrada Transilvania, în zona Turda.

Ninsorile vor continua în județul Cluj, atât în seara aceasta, cât și mâine, în special în zona montană. „Vor fi ninsori slabe cantitativ. Suntem sub influența unui ciclon de altitudine, care este chiar pe țara noastră și atunci este un nucleu rece, care duce la aceste averse de ninsoare, de fapt apar dintr-o dată și apoi se opresc. Sunt trecătoare aceste ninsori”, explică Narcis Maier, șeful Serviciului Prognoză al Centrului Meteorologic Transilvania Nord.

În județul Cluj, mâine se vor înregistra maxime de 0-2 grade și minime de -5 și -2 grade.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: